Nya ersättningsbasen Carlsson B65-oa IV

Nya basen Carlsson B65-oa IV

Nya basen Carlsson B65-oa IV

Nu har ersättningsbasen till Sonabs samtliga 70-talshögtalare kommit i en ny, fjärde och ytterligare förbättrad version. Den heter Carlsson B65-oa IV och är som tidigare framtagen inom Stiftelsen Stig Carlsson, SSC som förvaltar minnet efter högtalargeniet Stig Carlsson. Den nya versionen finns dessutom i 5,3 ohmsversion anpassad för basmontering i OA-116 och OA2212.

Stig Carlsson konstruerade själv den fantastiska, klassiska 6,5-tumsbasen SC165 som användes i hela Sonabs 70-talsserie OD-11, OA-12, OA-14, OA-116 & OA-2212 samt i 80- och 90-talets Carlssonmodeller OA-50 och OA-50.2. Totalt hanndet bli 4 versioner av elementet under Stigs livstid. Efter hans bortgång tog istället SSC på sig uppgiften att fortsätta tillverkningen och ytterligare utveckla och förbättra elementet som i SSC:s nu fyra olika varianter alltid hetat Carlsson B65. I sin nyaste version finns B65oa-IV i både 8 ohm och 5.3 ohm och fungerar därmed som ersättningselement även som basar i OA116 och OA-2212. Huvudkonstruktör för elementet är ingenjör Ingvar Öhman. Mer om pris, teknisk specifikation och vilka element som används i vilka högtalarmodeller kan läsas på återförsäljaren HiFiKits hemsida

, , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar