OD-11 Cloud recenserad i HiFi&Musik

image2”Luftburen Carlsson” är rubriken på HiFi&Musiks trevliga recension av Teenage Engineerings nya Carlssonhögtalare, den trådlösa OD-11 Cloud. Recensionen finns i oktobernumret av tidningen, nr 10/15. Och recensionen är inte dålig! Men tyvärr har de bara recenserat en monohögtalare, och beklagar sig samtidigt över att det blir dyrt med denna modell i stereo. Då vet de inte vad de missar, menar förstås vi på CarlssonPlanet. Och recensenten Thomas Odeltorp medger faktiskt det i en passus: ”jag måste erkänna att det hade varit skönt med ett stereopar, då potential för en maffig stereobild helt klart finns”. Exakt vår åsikt här på CarlssonPlanet!

Att ett stereopar OD-11 Cloud för ca 16.000:- (tidigare ca 18.000:-) är dyrt får förstås alla tycka. Men då vill vi påstå att det var klart dyrare att skaffa sig en motsvarande Sonab/Carlsson-anläggning på 70-talet. Då krävdes det både skivspelare, pickup, receiver, kablar samt 2 st OD-11 högtalare för att få musik i rummet. I dagens penningvärde hade en sådan Sonabanläggning kostat ca 26.000:-. Idag räcker det med en mobil så börjar det klinga ljuvligt.
Att ett stereopar OD-11 Cloud kostar i storleksordningen 16.000:-  är pengar som köparen aldrig lär ångra sig. Dessutom lär det bli svårt att ö.h.t. hitta några andra trådlösa högtalare på marknaden som faktiskt fungerar i stereo, med verklighetstrogen ljudbild osv. Det kräver ingenjörskonst av högsta klass att åstadkomma!
Nå, vi gillar slutsatsen: ”en lättplacerad kultkonstruktion i tidlös industridesign, som dessutom fyller rummet på ett otvunget och mycket självklart sätt”

Per G, chefred.

 

Dela detta:
Facebooktwittermail

, ,

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar