Välkommen till nya CarlssonPlanet

CarlssonPlanets nya startsida

CarlssonPlanets nya startsida

Varmt välkomna till denna uppfräschade version av CarlssonPlanet!
Det var över 10 år sedan CarlssonPlanet senast ändrade ”look n’ feel” så det kändes som om detta var mer än dags! Några av nyheterna listas nedan. Fel kan ha uppstått under migreringen till den nya plattformen, vi tackar ödmjukast ifall ni informerar oss om alla problem ni eventuellt stöter på!

Har ni feedback på den nya sajten tar vi tacksamt emot den såklart!

Detaljerad information om vad det är för något som driver denna nya version av CarlssonPlanet kan ni hitta på vår nya undersida ”Teknologi som driver CarlssonPlanet”.

Vi har även introducerat en undersida döpt ”Sajtnyheter” där löpande förändringar och nyheter på sajten kommer publiceras i en tidslogg.

Nyheter

  • Mobil/tablet-vänlig design, nu ser CarlssonPlanet bra ut från vilken enhet man än besöker oss ifrån!
  • Integration mellan forum och resten av hemsidan – om du är registrerad på forumet så kommer du vara inloggad på resten av hemsidan och därmed kunna kommentera på sidor/artiklar genom det kontot, osv.
  • Kommentarfunktion under alla sidor
  • Helt ny funktionalitet för nerladdningsbara filer, enkelt att söka och hitta bland vårt arkiv med Carlsson-relaterade broschyer, artiklar, texter, manualer, osv. Vi kommer nu också på ett enkelt sätt kunna expandera det här arkivet och vi tar mer än gärna och tacksamt emot era bidrag! Kontakta oss i så fall om ni har material ni tycker borde finnas på sajten.
  • De största nyheterna hittas i faktiskt ”in the back end” – alltså i bakgrunden – sajten drivs nu med den senaste tekniken och programvaran och vi kommer på ett helt annat sätt kunna hänga med i teknikutvecklingen utan att det kommer ta för mycket tid av oss, genom att vi använder oss av etablerad och välkänd programvara som regelbundet uppdateras. En del i detta är att sajten också bör upplevas som snabbare än förut

Funktioner som saknas/ej är kompletta

I samband med lanseringen av den här nya sajten så är det ett antal saker som inte ännu hängt med från den förra sajten:

  • Fotoalbums-funktionen i forumet har påverkats, vi har tyvärr tvingats lämna bakom oss en hel del av datan (men inga av bilderna) i samband med migreringen till den modernare plattformen. Läs det separata inlägget om detta, som beskriver i detalj vad som skett och hur man hittar till det gamla albumet.
  • Nyhetsbreven är inte sorterad i datumordning. Dock kan ni enkelt söka bland nyhetsbreven och på så sätt hitta rätt! Uppdaterat 2015-10-10: Detta är nu löst! 
  • Det kan fortfarande finnas länkar på en del sidor som uppdaterats till att peka till våra nya adresser och därmed inte fungera. Ni får gärna rapportera det till oss i så fall! Använd knappen som finns längst ner på varje sida, ”Rapportera problem”.

,

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar