Angående otillgänglig sajt den 16 augusti

Mellan kl 18 och 19:15 på tisdagen den 16 augusti så gick det tyvärr inte att komma åt CarlssonPlanet.

Anledningen till detta var att vi över det senaste dygnet ”attackerats” av internet-robotar, som helt enkelt skickat en sådan ofantligt mängd request till olika sidor här på sajten, att vi gick över det maximala användandet per dygn som vi betalar för hos vår leverantör. Vi kommer i normala fall inte i närheten av detta max, då det är väl tilltaget, men tyvärr så klarade vi inte denna attack.

Vi har tagit åtgärder för att blockera IP-adresserna för de robotar som var involverade i detta, samt implementerat en del skript som bör kunna upptäcka liknande attacker i framtiden, för att vi då ska kunna avvärja det tidigare – för att undvika att sajten stängs ner igen helt enkelt.

Tilläggas ska göras är att det absolut inte är någon faktiskt människa någonstans som är ute efter att attackera just CarlssonPlanet – sådant här sker helt slumpmässigt helt enkelt.

Vi ber om ursäkt för besväret!

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar