Nyhetsbrev #53 – november 2005

Mer om LjudTekniska Sällskapets Carlssonmöte

Mer om LjudTekniska Sällskapets Carlssonmöte

Vi glömde förtydliga detta i förra Nyhetsbrevet 52 men så här är det:
Alla CarlssonPlanets prenumeranter är välkomna på morgondagens LTS-möte om Stig Carlsson och hans livsgärning!

KOM!
Passa alltså på att komma till helkvällsmötet som LTS – Ljudtekniska Sällskapet – ordnar om Carlssonhögtalarna måndag den 7 november. Föredragshållare är undertecknad chefredaktör, högtalarkonstruktör Ingvar Öhman och även experter ur SSC – Stiftelsen Stig Carlsson – finns med på mötet för att svara på frågor.

HÖR KOLBOXARNA
Är du, käre prenumerant, en äkta Carlssonfan och är i Stockholm och har tid, passa på! För första gången på decennier ges det nämligen offentlig möjlighet att lyssna till självaste Kolboxen, Stig Carlssons genombrottsmodell från 1958 (patentsökt 1953), en högtalare så överväldigande bra för sin tid att den sände chockvågor genom hela ljudsverige, vågor som Stig Carlsson sedan surfade på i åratal, ja decennier.

De snart 50 år gamla nyrenoverade högtalarna kommer brutalt men kärleksfullt att sättas på hårda prov under kvällen med både monolyssning (som konstruktionen var tänkt) och sedan stereolyssning med svåråtergiven högklassigt inspelad musik.

– OCH LUNDFÖRSTEGEN
SSC:s fina par Kolboxar i teak kommer att spela drivna av sina två original monoförsteg Lund 1001 – också de i teak – utrustade som de är med Stig Carlssons banbrytande tonbalanskontroller, loudnesskontroller och annat trevligt.
Och – tro det eller ej – ett närmast transparent ljud!

Vi trodde inte våra öron när vi i helgen till sist kunde koppla in de snart 50 år gamla Lund-förstegen i kedjan och jämföra med den nya Denonreceivern AVR-2105 som försteg – de gick knappt att skilja Lund 1001 och Denonreceivern åt
Förklara det, kära hifiskribenter…

PLUS SENASTE OA-52-VERSIONEN
Dessutom kommer föredragshållarna under kvällen att spela på Stig Carlssons eget testpar Carlsson OA-52, som av CarlssonPlanet uppgraderats till OA-52.3. Och även om lokalen är lite för stor för hemmahögtalare så utlovas intressanta jämförelser.

MÖTET
Rubriken på LTS-mötet är ”Carlsson, Carlsson och åter Carlsson!”, vilket är en ganska träffande rubrik med tanke på att högtalarmärket på kort tid nu fått inte mindre än fyra olika recensioner i nordiska hifi-tidskrifter.

ORTOAKUSTIK
Mötets underrubrik är:
”Stig Carlsson; vem var han? Hur tänkte han? Hur låter högtalarna?”
Och det är alltså detta vi ska försöka reda ut under kvällen. Lokal för mötet är:

Hantverksföreningen, Götgatan 61.
Klockan 19.00

VÄLKOMNA!
Hälsningar
Per Gulbrandsen, chefredaktör
www.carlssonplanet.com

LTS mötessektion
Rick Conradsson, Peter Printz, Gunnar Östlund och Johan Lindroos

LTS hemsida hittar man här:
http://www.lts.a.se

Kolboxens hemsida:
https://carlssonplanet.com/ShowPage.asp?p=kolboxen

Hemsida för Carlsson OA-52.3:
https://carlssonplanet.com/ShowPage.asp?p=oa52.3

Upp

Inga kommentarer än.

Lämna ett svar